Három mindig éhes kis kedvenc :)

2016 November 29. - Tuesday| Kategória: Házi kedvencek| Tagek: macska, Szindi, Bátor, Maszat

Bemutatom három macskánkat.

A történet kezdete 2015 novemberére tehető, amikor Pesten jártunk cica kiállításon. Mivel eléggé durva árak röpködtek, mi úgy döntöttünk, hogy sokkal jobb lesz ha megmentünk valami utcára került kiscicát.

 

2016 júniusában linkelt nekem egy cicust Mónika. Trikolor kis nőstény macsek volt, aki Szindi névre volt keresztelve. Nagyon megtetszett nekem is és azonnal fel is hívtam a hirdetőt. Kiderült, hogy a kis kedvenc Egerben él.
Elsőre durván hangzik, hogy mi egészen Észak-Magyarországig mennénk a házi kedvencért, de tudni kell, hogy mi pont oda mentünk nyaralni és így megtartották nekünk amíg el nem jön a vakáció ideje.

Július végén meg is érkeztünk Egerbe, hogy borvidékről-borvidékre teleportáljuk a cicust.
Most megmutatnám Szindit, hogy értsétek miért szerettünk bele a kis királylányba.

                                                                       

Megbeszélés alapján úgy volt, hogy akkor hozzuk el, amikor indulunk haza. Természetesen mi ne tudtunk várni és már a második napon elmentünk lecselkolni a kicsikét. Ekkor szembesültünk azzal, hogy itt nagyon sok kicsi macsek várja, hogy szerető gazdira leljen.

Tudtam, hogy szeretem a macskákat, de azt nem, hogy úgy tudok értük lelkesedni, mint egy gyerek. Éreztem, hogy lehet, hogy mi egy szőrmókért jöttünk, de az is biztos , hogy nem annyival távozunk a  vakáció végén.

 

Volt egy kis vörös pamacs aki megtetszett, de sajnos ő már foglalt volt. A menhely tulajdonosa mondta, hogy ha ő tetszik akkor a tesója is fog és ő még szabadon vihető.
Dettó ugyan az volt csak a szem szín nem egyezett. Gyorsan le is foglaltam a kandúr urat.

Mindeközben Mónika szeme csillogott és láttam, hogy most aztán újra belém szeretett.

 

Haza felé a séta közben elmondta, hogy ő nem merte felhozni, hogy vigyünk két cicát, mert jól tudja mibe kerül és ő plusz költségbe nem akart engem verni.

Mutatom Bátort, aki akkor még Pongrác névre hallgatott.

 

                                                                                                             

Így tértünk haza a pihenésből kettő szép miúval.

 

Szeretnék majd írni egy másik posztban a szokásaikról is, mert mindegyik egy külön egyéniség és arról, hogy vettük fel a lépést velük, hogy szoktuk meg a napi rutinjukat.

 

De most még van egy kis bundás aki várja  a bemutatást.

Szóval volt egy tervezett macsek és egy hozzá csapódott szépség.

Szindi és Bátor koma nagyon összeszoktak és mint ha testvérként születtek volna, úgy bántak egymással.

 

Már két hónapja futkostak a lakásban, amikor egy vasárnap délután úgy döntöttünk elmegyünk legeltetni a szemünket a Park Centerbe. Nem sikerült az első boltba se betérni, mert a sok kocsi között hallottunk valami keserves nyavalygást.  Körbe néztünk, de sehol semmit nem láttunk, ( ilyenkor azért felmerül, hogy a fejükben hordozzuk az otthoniak hangját és csak hallucináció) de pár lépéssel később aztán felbukkant egy igen apró, de annál szutykosabb kiscica, aki mindenek mellett szemmel láthatóan is beteg volt.

 

Gyorsan felkapta Mónika és a közeli padra leülve vártuk, hogy megjelenjen a gazdája vagy az cica anyukája. Nagy volt a sürgés-forgás a bevásárló centerben és nem mertük ott hagyni és bevinni sem az üzletekbe. Így hát haza vittük és ápolgatni kezdtük testét-lelkét.

 

Csináltunk róla képeket, hogy gazdit találjunk neki, de harmad napra hiába jött egy jelentkező, mi már nem akartuk őt elengedni. Így a Maszat névre keresztelt kis házi kedvenc lett a harmadik cicusunk.

 

Most mutatok róla képeket ahogy megtaláltuk( itt már egy fürdésen átesett)

 

 

 

 

Eléggé lestrapált volt szegényke.

 

Most pedig mutatnék képeket egyesével és bandában, hogy élik meg a nálunk töltött perceiket.

Jó képnézegetést!

 

Szindike

 

 

 

Bátor

 

 

 

 

 

 

   

 

   

 

Maszat

 

 

 

 

Közös képek

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem tetszett és bőven mutattam róluk képet.

A következő bejegyzésben majd leírom a szokásaikat, mennyibe kerül három cica tartása és az emberek, miként viszonyulnak a kis kedvencekhez, ha meghallják, hogy velünk élnek egy lakásban és velünk szundítanak egy ágyban.

 

Köszönöm, hogy elolvastad és gyönyörködtél Szindiben, Bátorban és Maszatkában.

 

Ha tetszett, akkor mutasd meg mindenkinek!

 

U.i.: Nem árultam el, hogy kitől vannak a szépségeink.

Köszönjük Liktor Henrietta ( www.sutiallatotthon.hu )

Nézzétek meg az ő oldalát is.

 

Felkeltettem az érdeklődésed?

Foglalj időpontot még ma

Időpont foglalása